East Asia Gender Equality Ministerial Meeting

Cabinet Office, Government of Japan

Tokyo, Japan

1. Theme: Toward Gender Equality in East Asia

2. Purpose:

The purpose of the meeting is to exchange opinions on 1) the importance of

gender equality and 2) ways and means to promote gender equality. The meeting also

pursues the promotion of gender equality in East Asia by prioritizing the importance of

gender equality inside the region and beyond. This meeting will also contribute to the

full and accelerated implementation of the Beijing Declaration and Platform for Action.

3. Date:

30 June - 1 July 2006

4. Venue: Keio Plaza Hotel Tokyo, Tokyo, Japan

(2-2-1, Nishi-Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo)

5. Participating countries/organizations:

Australia, Brunei Darussalam, Kingdom of Cambodia, People's Republic of

China, India, Republic of Indonesia, Japan, Republic of Korea, Lao People's

Democratic Republic, Malaysia, Union of Myanmar, New Zealand, Republic of

Philippines, Republic of Singapore, Kingdom of Thailand, Socialist Republic of Viet

Nam, United Nations Development Programme (UNDP), United Nations Economic

and Social Commission for Asia and the Pacific (UNESCAP)

6.Chairperson:

Kuniko INOGUCHI, Ph.D

(Minister of State for Gender Equality and Social Affairs, Japan)

7. Language:

English

8. Agenda:

First Day

1

(1) 11:30-12:30 Lunch for Heads of Delegation hosted by Dr. Kuniko INOGUCHI, Minister of State for Gender Equality and Social Affairs

(2) 12:40-12:50 Photo Session for Heads of Delegation

(3) 13:00-13:30 Opening Session (30 min)

- Opening Address: Dr. Kuniko INOGUCHI (Minister of State for Gender Equality and Social Affairs, Japan)
- Keynote Speech: Dr. KIM Hak-Su (Executive Secretary, UNESCAP) (15min)

Theme: Common Characteristics of Gender Equality in East Asia

(4) 13:30-15:00 Session 1: Presentation from all countries (90min)

Theme: The Progress of Gender Mainstreaming in Each Country and Problems to be Solved

Presentations from each country and UNDP (5-6 min each)

(5) 15:20-16:40 Session 2: Roundtable Discussion (80min)

Theme: Work-life Balance and Gender Equality

Lead-off speeches: New Zealand, Republic of Singapore, Japan (within 5 min each)

(6) 17:00-18:20 Session 3: Roundtable Discussion (80min)

Theme: Function of National Machinery

- Lead-off speeches: Kingdom of Cambodia, Republic of Indonesia, Republic of Korea, Malaysia (within 5 min each)
- (7) 18:45-20:30 Welcome Reception hosted by Dr. Kuniko INOGUCHI, Minister of State for Gender Equality and Social Affairs, Japan

Second Day

(8) 9:30-11:30 Session 4: Roundtable Discussion and Discussion on Joint Ministerial Communiqué (120min)

Theme: Further Promoting Gender Equality

Lead-off speech: Republic of Philippines (Report on Sessions 2 and 3)

(9) 11:45-12:30 Session 5: Invited Speech (45min)

Theme: The Importance of Gender Equality in Companies

> Speaker: Mr. Morio IKEDA, Senior Advisor, Shiseido Co., Ltd.

(10) 12:30-13:30 Lunch for All Participants

(11) 13:45-14:15 Closing Session: Adoption of Joint Ministerial Communiqué (30 min)